Apple draait de pagina om met zijn nieuwe San Francisco-winkel

Anonim

Apple draait de pagina om met zijn nieuwe San Francisco-winkel

architectuur

Stu Robarts

24 mei 2016

7 afbeeldingen

Het 40 meter hoge (12 meter hoge) volume is kolomvrij en bevat een vrijdragende mezzanine (Credit: Nigel Young / Foster + Partners)

Zaterdag was het 15-jarig jubileum van Apple dat haar eerste winkels opende en wat was een betere manier om te vieren dan door een andere te openen? De nieuwe locatie in San Francisco deelt dezelfde ruime en open stijl als die pioniers, maar heeft ook een schat aan hightech en innovatieve functies.

Het is ontworpen door het Britse architectenbureau Foster + Partners, wiens recente werk varieerde van het ontwerpen van droneports tot robotgebouwde 3D-geprinte onderkomens voor Mars tot futuristische tankstations. Winkelontwerp is natuurlijk een beetje meer alledaags dan dat, maar zoals je zou verwachten bij het samenbrengen van twee design-krachtpatsers zoals Foster en Apple, is het resultaat hier allesbehalve.

De nieuwe locatie, gelegen in Union Square, is bedoeld om het concept van de traditionele Apple Store uit te breiden om meer gemeenschapsgericht te zijn. Op deze manier is het ook bedoeld als een model voor toekomstige Apple Stores over de hele wereld.

Het gebouw zelf wordt volledig ondersteund door een gigantische stalen truss-structuur, die op zijn beurt andere spanten ondersteunt die een taps toelopend ondoorzichtig ogend plafond creëren. Deze ondoorzichtige look is het resultaat van op maat gemaakte verlichtingspanelen die worden gebruikt om 's nachts de winkel te verlichten. Het 40 meter hoge (12 meter hoge) volume van het gebouw is kolomvrij en herbergt een vrijdragende mezzanine die lijkt te zweven.

Toegang tot de winkel wordt geboden door glazen schuifdeuren van 13 meter hoog, die mede bedoeld zijn om het gebouw op een natuurlijke manier te ventileren. Lucht wordt er doorheen getrokken, voordat het door het gebouw stroomt en door het dak wordt verdreven, waardoor het interieur fris en comfortabel blijft.

De deuren helpen ook Union Square verbinden met een nieuw plein in het noorden. De winkel stroomt uit in het plein, dat een verzamelplaats en evenementruimte heeft met openbare Wi-Fi. Het is ontworpen als een rustige omgeving met een bladerdak, een groene muur van 15 meter, waterval en fontein.

In de winkel zijn er een aantal functies die nieuw zijn voor de Apple Store-aanpak. De retailmedewerkers van Apple hebben een eigen lommerrijk park van bomen dat een aangename groene ruimte biedt om met klanten te werken.

"The Avenue, " ondertussen, is een nieuwe kijk op het weergeven van producten. Het loopt langs een muur en heeft interactieve "vensters " waarin items worden weergegeven, geïnspireerd op seizoensgebonden winkelfrontschermen. De displays worden bezocht door personeel om bezoekers van informatie te voorzien.

Net als bij andere Apple Stores is er ruimte voor leren, presentaties en evenementen. "The Forum " heeft het hele jaar door een programma voor iedereen, van kinderen tot leerkrachten en ontwikkelaars. Het centrale punt is een 6K-videomuur, waarop promotionele inhoud kan worden getoond, terwijl hij fungeert als een geanimeerde achtergrond voor Union Square. Er is ook een meer intieme ruimte waar advies en training aan zakelijke klanten kan worden gegeven.

De winkel wordt volledig aangedreven door hernieuwbare energie, waarvan een deel wordt geproduceerd door de 130 fotovoltaïsche panelen die op het dak van het gebouw zijn geïnstalleerd. Het werd zaterdag geopend en zal worden gerund door een team van 350 personeelsleden, die zijn verhuisd van Apple's originele locatie in San Francisco aan de Stockton Street in 2004.

Bronnen: Apple, Foster en Partners

Het 40 meter hoge (12 meter hoge) volume is kolomvrij en bevat een vrijdragende mezzanine (Credit: Nigel Young / Foster + Partners)

Het gebouw heeft een taps, ondoorzichtig ogend plafond dat wordt bedekt door op maat gemaakte verlichtingspanelen die worden gebruikt om 's nachts de winkel te verlichten (Credit: Nigel Young / Foster + Partners)

"The Avenue " is een nieuwe kijk op het weergeven van producten die zijn geïnspireerd op seizoensgebonden winkeldisplays en wordt bijgewoond door Apple-medewerkers om bezoekers informatie te verstrekken (Credit: Nigel Young / Foster + Partners)

De Apple Geniusen hebben hun eigen lommerrijke bos, met een bladerdak met een groene ruimte om met klanten te werken (Credit: Nigel Young / Foster + Partners)

De winkel heeft de kenmerkende glazen trap van Apple (Credit: Nigel Young / Foster + Partners)

De vrijdragende mezzanine is ontworpen om te lijken te zweven (Credit: Nigel Young / Foster + Partners)

De winkel stroomt uit in een plein met een verzamelplaats en evenementruimte met openbare Wi-Fi, bomen, een 15 meter hoge groene muur, een waterval en een fontein (Credit: Nigel Young / Foster + Partners )