De nieuwe winkel van Apple gloeit als een papieren lantaarn

Anonim

Apple's nieuwe winkel gloeit als een papieren lantaarn

architectuur

Adam Williams

3 juli 2018

7 afbeeldingen

Cotai Central is ontworpen door Foster + Partners, in samenwerking met Apple's Jonathan Ive en Angela Ahrendts (Credit: Foster + Partners)

Foster + Partners heeft onlangs zijn nieuwste Apple-winkel onthuld. Het gebouw is gevestigd in Macau, China, en is bedoeld om op een grote papieren lantaarn te lijken. Het heeft een bovengevel gemaakt van een "eerste-van-zijn-soort" glas / steencomposiet die het bedrijf vergelijkt met glas in lood.

Apple Cotai Central is ontworpen door Foster + Partners in samenwerking met Apple's ontwerpchef Jonathan Ive en vice-president van retail en online winkels, Angela Ahrendts.

Het gebouw bevindt zich in een bamboebos en wordt aan de voorkant van een openbaar plein geplaatst. Het maaiveld is gehuld in een glazen gevel geflankeerd door een bamboescherm, maar de bovenste gevel, die doorschijnend is en 's nachts zacht gloeit, is het meest opvallende kenmerk van dit gebouw.

"De eerste-van-zijn-soort glas-stenen composiet gevel bestaat uit vijf lagen glas geïntegreerd met ongelooflijk dunne lagen van steen, die het gebouw zijn onderscheidende materialiteit geeft - verschijnen als doorschijnende stenen muren, vergelijkbaar met glas-in-lood, " verklaart het bedrijf. "Het structurele frame wordt ondersteund door slechts drie hoekkolommen, gewikkeld in gespiegeld roestvrij staal, die de patronen en kleuren van de gevel weerspiegelen, de structuur dematerialiseren en naadloos aansluiten op de omgeving. "

Vanbinnen groeit bamboe in het centrale atrium en spiegelt het bos buiten. Een groot aan de muur gemonteerd scherm is ook geïnstalleerd en twee stenen trappen bieden toegang tot de bovenste verdiepingen waar presentatietafels zijn geïnstalleerd.

De Foster + Partners in Groot-Brittannië zijn een zeer aantrekkelijk architectenbureau bij uitstek en de twee bedrijven hebben de afgelopen jaren nauw samengewerkt. Naast het ontwerpen van zijn spraakmakende winkels was het verantwoordelijk voor het futuristische nieuwe hoofdkantoor en bezoekerscentrum van de technologiegigant.

Bron: Foster + Partners

Apple Cotai Central is gelegen tussen een bamboebos (Credit: Foster + Partners)

Apple Cotai Central heeft een bamboe-installatie in het centrale atrium (Credit: Foster + Partners)

Apple Cotai Central 's bamboo (Credit: Foster + Partners)

Twee stenen trappen leiden naar het bovenste niveau in Apple Cotai Central (Credit: Foster + Partners)

"De eerste-van-zijn-soort glas-stenen composiet gevel bestaat uit vijf lagen glas geïntegreerd met ongelooflijk dunne lagen van steen, die het gebouw zijn onderscheidende materialiteit geeft - verschijnen als doorschijnende stenen muren, vergelijkbaar met glas-in-lood, " zegt Foster + Partners (Credit: Foster + Partners)

Het centrale gedeelte van Apple Cotai Central wordt bekroond met dakramen die daglicht binnenlaten (Credit: Foster + Partners)

Cotai Central is ontworpen door Foster + Partners, in samenwerking met Apple's Jonathan Ive en Angela Ahrendts (Credit: Foster + Partners)