Oostenrijks huis verzwolgen door grotere nieuwe houten buitenkant

Anonim

Oostenrijks huis verzwolgen door grotere nieuwe houten buitenkant

architectuur

Stu Robarts

9 december 2014

20 afbeeldingen

Haus Hohlen heeft er een nieuw gebouw 'envelop' omheen gebouwd

Wanneer huizen worden uitgebreid, is het over het algemeen het geval dat een extra gedeelte eenvoudig aan een deel van het gebouw wordt toegevoegd. In een huis in Oostenrijk is er echter een geheel nieuwe buitenkant omheen gebouwd. Het bestaande gebouw van Haus Hohlen maakt nu deel uit van het interieur van het huis.

Haus Hohlen ligt op een heuvel boven Dornbirn, Oostenrijk, en werd oorspronkelijk gebouwd in 1961. In 2012 werd besloten dat het gebouw van 85 m² (915 m²) te klein was voor de vier bewoners, en een aanpak voor renovatie en uitbreiding ervan was geformuleerd.

Het enige deel van het gebouw dat de moeite van het bewaren waard leek, was het bestaande metselwerk. Anders dan dat, het huis was ontdaan en ongewenste armaturen verwijderd. De oorspronkelijke structuur werd vervolgens omsloten door een nieuw gebouw "envelop " of buitenkant. Binnenin blijft de structuur herkenbaar, maar functies zijn op plaatsen opnieuw toegepast. Sommige ramen zijn bijvoorbeeld doorgangen, een doorgang en een nis voor een bassin geworden.

De nieuwe buitenkant is gemaakt van licht hout, om te profiteren van de mogelijkheden voor prefabricage, snelle constructie, het gebruik van milieuvriendelijk materiaal en interne temperatuurvoordelen zodra het gebouw is voltooid. Het gebouw werd uitgebreid met 4 m (13 voet) aan de punt en aan de zijkanten 1, 5 m (5 voet), waarbij een nieuw dak direct boven het bestaande dak werd gebouwd.

"We gebruikten de tegels van het oude huis en vermengden ze met nieuwe ", legt projectarchitect Jochen Specht uit aan Gizmag. "Dit is een traditionele techniek, wanneer stallen of andere gebouwen worden uitgebreid. "

Naast het toevoegen van veel ramen om te profiteren van het uitzicht rondom Haus Hohlen, werden ook de verwarming en isolatie van het gebouw verbeterd. Al het glas is nu driedubbel glas, het bestaande olieverwarmingssysteem is vervangen door een warmtepomp met geothermische sondes en er is vloerverwarming geïnstalleerd. Nieuwe houtvezel- en schuimglasisolatie is ook gebruikt. Deze factoren hebben het energieverbruik van Haus Hohlen verminderd tot 45 kWh / m² (4, 2 kWh / sq-ft) per jaar.

Haus Hohlen was eerder dit jaar voltooid. De onderstaande video is een time-lapse van de transformatie van het gebouw.

Bron: Jochen Specht

Haus Hohlen heeft er een nieuw gebouw 'envelop' omheen gebouwd

De oorspronkelijke structuur van Haus Hohlen was ontdaan van en ongewenste armaturen verwijderd

Nadat het was gestript, werd de oorspronkelijke structuur van Haus Hohlen vervolgens omsloten door een nieuwe buitenkant

Haus Hohlen werd verlengd met 4 m (13 voet) aan de punt en aan de zijkanten 1, 5 m (5 voet)

Haus Hohlen ligt op een heuvel boven Dornbirn, Oostenrijk

Veel glazuren worden nu in Haus Hohlen gebruikt om te profiteren van de omringende uitzichten

De oorspronkelijke structuur van Haus Hohlen is nu zichtbaar als onderdeel van het interieur van het gebouw

De nieuwe buitenkant van Haus Hohlen is gebouwd van licht hout

Al het glas is voorzien van driedubbel glas om Haus Hohlen te isoleren

Binnen is de oorspronkelijke structuur van Haus Hohlen nog steeds herkenbaar, maar op sommige plaatsen zijn functies aangepast

Een uitzicht tussen de originele en nieuwe buitenkant van Haus Hohlen

Orignele buitendeuren worden nu, op plaatsen, gebruikt als interne doorgangen

De nieuwe houten constructie helpt Haus Hohlen te isoleren

Een uitzicht langs de kant van Haus Hohlen

Een van de nieuw gecreëerde ruimtes binnen Haus Hohlen

Een slaapkamer in Haus Hohlen

De keuken in Haus Hohlen

Een trappenhuis tussen de oorspronkelijke en nieuwe buitenkant van Haus Hohlen

De heuvel waarop Haus Hohlen zit

De donkere nieuwe buitenkant van Haus Hohlen