Voormalige porno-megastore getransformeerd tot 's werelds grootste net-nulgebouw

Anonim

Voormalige porno-megastore getransformeerd in 's werelds grootste net-nulgebouw

architectuur

Adam Williams

11 juni 2013

16 afbeeldingen

Het gebouw heeft LEED-NC Platinum en Net-Zero Energy certificering ontvangen (Foto: Gregg Mastorakos)

Oorspronkelijk gebouwd in 1972, is het voormalige Castle Boutique Megastore in Phoenix, Arizona, getransformeerd van een winkel met een volwassen thema naar het nieuwe hoofdkantoor van duurzaam bouwbedrijf DPR. Ondanks zijn oorsprong zou het een vergissing zijn om het nieuwe pand van DPR te onderschatten, omdat het gebouw zowel LEED-NC Platinum-certificering als Net-Zero Energy-certificering ontving van The International Living Future Institute, waardoor het op dit moment het grootste net nul gebouw is in de wereld.

Tijdens zijn zoektocht naar een nieuw pand in Phoenix, heeft DPR een kijkje genomen in de voormalige Castle Boutique Megastore en merkte dat de binnenzijde van het gebouw ondanks een buitentemperatuur van meer dan 37 ° C een relatief koele 26º C was .

Erkennend dat dit een uitstekende isolatie betekende, snauwde DPR het 16.533 sq ft (1.535 m²) gebouw op en wilde het niet alleen een duurzame plaats van business worden, maar een show-office dat zou kunnen worden gebruikt om de beste groene tech te demonstreren. het bedrijf zou kunnen bieden.

Alle benodigde elektriciteit wordt ter plaatse geproduceerd door een met zonnepanelen bedekt parkeerterrein van 79, 6 kW met zonnepanelen en het gebruik wordt tot een minimum beperkt met behulp van een geavanceerd monitoring- en controlesysteem. Leuk is dat de verbruiksstatistieken van het gebouw live online worden weergegeven via het Building Dashboard op de website.

Het bewakings- en regelsysteem bedient ook 87 vensters, die ze automatisch openen of sluiten om de ventilatie- en regeltemperatuur te bevorderen. Een master cut-off (of "vampire ") -schakelaar kan worden gegooid om de sluitingstijd te sluiten om ervoor te zorgen dat elektrische apparaten niet van de ene op de andere dag tekenen.

Het lijkt erop dat water vanwege het lokale klimaat en de locatie van het gebouw wordt verzorgd door standaard niet-hernieuwbare bronnen, hoewel we op dit punt contact hebben opgenomen met een bedrijfsvertegenwoordiger voor opheldering.

Het is echter de passieve technologie van het gebouw die hier van het allergrootste belang is. Om de binnentemperatuur te verlagen tot een comfortabel niveau zonder gebruik te maken van energieverslindende airconditioningseenheden, gebruikte het bedrijf functies die in principe eenvoudig zijn, maar integreren in het bewakings- en regelsysteem van het gebouw.

Indien nodig verdampen vier 'douche-toren'-verdampingskoelers de lucht door deze door waternevel te trekken voordat deze het gebouw binnenkomt. De douchetorens trekken de lucht naar binnen met behulp van een met zink beklede zonneschoorsteen die ook warme lucht naar buiten terugdrijft. Om de luchtstroom verder te helpen, heeft DPR ook wat actieve technologie geïnstalleerd: 12 energiezuinige Isis "Big Ass " plafondventilatoren.

Om de behoefte aan kunstlicht tot bijna nul te verminderen tijdens daglicht, installeerde DPR in totaal 82 solatube-zonbuizen. Zonnepijpen reflecteren de zonnestralen door buizen in het dak en naar het kantoor, waardoor een fel licht binnenin ontstaat. Natuurlijk is dit systeem misschien niet zo aantrekkelijk in een vaak bewolkt of regenachtig klimaat, maar het zou perfect uitvoerbaar moeten zijn in zwoele Phoenix.

Het Phoenix-hoofdkantoor van DPR had in totaal een renovatieperiode van iets minder dan 10 maanden nodig en omvatte leden van architectenbureau SmithGroupJJR en wereldwijd adviesbureau DNV KEMA Energy and Sustainability. DPR hoopt dat het nieuwe pand zal aantonen dat geschikte oudere gebouwen kunnen worden gemoderniseerd tot een hoge mate van duurzaamheid.

"Terwijl we doorgaan met het pushen van de duurzaamheidsenveloppe, zijn de ontwerpbeslissingen die we maken zo verbonden met hoe onze gebouwen presteren, " legt Mark Roddy uit, design principal voor SmithGroupJJR. "We hebben een 40 jaar oud gebouw kunnen bouwen en transformeren als een levend voorbeeld voor de gemeenschap en de medewerkers van DPR." Dit project laat zien dat het mogelijk is om duurzaam te leven en te werken, zelfs in een woestijnachtige omgeving. "

Bron: DPR via Inhabitat

Het gebouw is oorspronkelijk gebouwd in 1972 (Foto: DPR)

Het gebouw vereiste een renovatieperiode van 10 maanden om helemaal op te krabbelen (Photo: DPR)

Alle energie van het gebouw wordt geproduceerd door een met zonnepanelen bedekt parkeerterrein van 79, 6 kW (foto: Gregg Mastorakos)

Er kan een master-uitschakelschakelaar worden gegooid om de sluitingstijd van het kantoor te omzeilen om ervoor te zorgen dat eventuele verkeerde elektrische apparaten niet nog steeds stroom trekken (Foto: Gregg Mastorakos)

Een geavanceerd controlesysteem houdt het gebruik van elektriciteit, gas en water nauwlettend in de gaten (Foto: Gregg Mastorakos)

Het gebouw heeft 87 ramen die automatisch worden aangestuurd door het energiebewakingssysteem (Foto: Gregg Mastorakos)

Een totaal van 82 Solartubes zorgt voor zonlicht door het dak (Foto: Gregg Mastorakos)

12 energiezuinige ventilatoren vergemakkelijken de luchtstroom rondom het kantoor (foto: Gregg Mastorakos)

Het gebouw heeft 87 ramen die automatisch worden aangestuurd door het energiebewakingssysteem (Foto: Gregg Mastorakos)

Het gebouw is oorspronkelijk gebouwd in 1972 (Foto: Gregg Mastorakos)

Een geavanceerd controlesysteem houdt het gebruik van elektriciteit, gas en water nauwlettend in de gaten (Foto: Gregg Mastorakos)

Het gebouw heeft LEED-NC Platinum en Net-Zero Energy certificering ontvangen (Foto: Gregg Mastorakos)

De gebouwen van DPR 's Phoenix dienen nu als kantoor en testlaboratorium om de effectiviteit van duurzame technologie in het bedrijfsleven aan te tonen (Foto: Gregg Mastorakos)

Het gebouw ontving de LEED-NC-platina-certificering en een Net-Zero Energy-certificering (foto: Gregg Mastorakos)

Er kan een master-uitschakelschakelaar worden gegooid om de sluitingstijd van het kantoor te omzeilen om ervoor te zorgen dat eventuele verkeerde elektrische apparaten niet nog steeds stroom trekken (Foto: Gregg Mastorakos)

Een geavanceerd controlesysteem houdt het gebruik van elektriciteit, gas en water nauwlettend in de gaten (Foto: Gregg Mastorakos)