Is het Centre for Sustainable Landscapes van Phipps het meest duurzame gebouw ter wereld?

Anonim

Is het Centre for Sustainable Landscapes van Phipps het meest duurzame gebouw ter wereld?

architectuur

Stu Robarts

21 maart 2015

14 afbeeldingen

Het Phipps Centre for Sustainable Landscapes heeft onlangs de volledige Living Building Challenge-certificering ontvangen (foto: Denmarsh Photography)

Het Center for Sustainable Landscapes (CSL) aan het Phipps Conservatorium en de Botanische Tuinen in Pittsburgh, Pennsylvania, is volgens Phipps het eerste gebouw geworden dat voldoet aan de vier duurzaamste bouwnormen ter wereld. De faciliteit heeft zojuist Living Building Challenge-certificering toegevoegd aan zijn lijst met credits.

De Living Building Challenge is de strengste maatstaf voor het bouwen van duurzaamheid. Het beschouwt projecten op basis van criteria in de zeven categorieën van plaats, water, energie, gezondheid & geluk, materialen, gelijkheid en schoonheid. Een van de andere gecertificeerde gebouwen is het Bullitt Center in Seattle, dat zijn claim blijft plaatsen als het groenste commerciële gebouw ter wereld.

De CSL behaalde aanvankelijk Living Building Challenge Net Zero Energy Building-certificering in februari 2014, met volledige certificering na deze maand nadat aanvullende maatregelen voor waterhoudbaarheid waren getroffen. Voor volledige certificering moet worden aangetoond dat gebouwen in één jaar netto-energie en waterverbruik hebben.

Naast de Living Building Challenge-certificering, was de CSL het eerste gebouw ter wereld dat de WELL Building Platinum-certificering behaalde, de hoogste waardering toegekend door het International WELL Building Institute, dat via de gebouwde omgeving de gezondheid en het welzijn wil verbeteren. Het gebouw is ook het eerste en enige Four Stars Sustainable SITES Initiative voor landschappenproject en is LEED-platina gecertificeerd.

De CSL is gebaseerd op een voormalige brownfield-site die is gerestaureerd tot een groen landschap met inheemse planten en een groendak. Het ontwerp is gebaseerd op wat Phipps een "outside-in, passive-first " benadering noemt. Het gebouw is georiënteerd om zijn blootstelling aan de zon te maximaliseren, met een verscheidenheid aan verwarmings- en koelingsmethoden. Deze omvatten het gebruik van thermische massa, high-performance beglazing, brise-soleil schermen en zonwering.

Ook voor verwarming en koeling wordt een aardopwarmingsysteem voor geothermische verwarming, ventilatie en airconditioning (HVAC) gebruikt. Deze bestaat uit veertien 510 ft (155 m) boorgaten met buislussen die de constante temperatuur van de bodem van 13 ° C (55 ° F) opvangen en overbrengen naar het gebouw. Een Rooftop Energy Recovery Unit helpt bij verwarming, koeling, ventilatie en ontvochtiging.

De omhulling van het gebouw is ontworpen om thermisch warmteverlies en zonne-koelbelasting te minimaliseren, terwijl de hoeveelheid natuurlijk licht binnenin wordt gemaximaliseerd. Er wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige muur- en dakisolatie, naast ramen met een laag emissievermogen die zorgen voor regeling van de zon en de warmte.

Windows wordt gebruikt om bij te dragen aan de natuurlijke ventilatie van het gebouw, waarbij een computationele vloeistofdynamica-studie is uitgevoerd om de optimale locatie voor ramen te bepalen om natuurlijke luchtstroming te garanderen. Een meldingssysteem waarschuwt gebouwgebruikers wanneer de omstandigheden geschikt zijn om vensters te openen.

De omstandigheden binnen het gebouw worden gemonitord met behulp van een gebouwbeheersysteem, dat meldingen over omstandigheden kan bieden, conditietendensen en energie-efficiëntie kan bewaken en geautomatiseerde aspecten van de systemen van het gebouw kan controleren.

Elders worden een zonnepaneel van 125 kW en een windturbine met verticale as gebruikt om elektriciteit op te wekken. Deze dragen bij tot het nul-netto energieverbruik van het gebouw, waarbij overtollige energie wordt gebruikt om andere delen van de campus te voeden.

Regenwater wordt rond de site geoogst en opgeslagen in een ondergrondse tank met een inhoud van 60.000 gallon (272.800 l). Dit wordt dan gebruikt voor inwendige irrigatie en toiletspoeling. Ultra-low flow sanitaire voorzieningen zorgen ervoor dat het verzamelde water spaarzaam wordt gebruikt.

Naast een attractie voor bezoekers, helpt een groendak het afvloeien van regenwater te verminderen en het gebouw te isoleren. Regentuinen en een lagunensysteem rondom het gebouw, vangen ondertussen afstromend water op en het lagunensysteem repliceert het natuurlijke waterbehandelingsproces dat plaatsvindt in wetlands en moerassen. Een geconstrueerd wetland wordt gebruikt om sanitair water uit het gebouw te behandelen en de impact op gemeentelijke afvalwaterbehandeling en drinkwatersystemen te verminderen.

Het bouwproject Centre for Sustainables Landscapes is gestart in december 2010 en werd twee jaar later in december 2012 afgerond.

Onderstaande video biedt een inleiding tot het ontwerp en de build van de CSL.

Bron: Phipps

Het Phipps Centre for Sustainable Landscapes heeft onlangs de volledige Living Building Challenge-certificering ontvangen (foto: Denmarsh Photography)

Het Phipps-centrum voor duurzame landschappen is het eerste gebouw ter wereld dat de vier hoogste duurzame bouwnormen haalt (Photo: Denmarsh Photography)

Passieve maatregelen, zoals zonwering, worden gebruikt om het Centrum voor Duurzame Landschappen in de zomer te beschermen (Foto: Denmarsh Photography)

Het Centrum voor Duurzame Landschappen maakt gebruik van een grondbronsysteem voor geothermische verwarming, ventilatie en airconditioning (Photo: Denmarsh Photography)

Een Rooftop Energy Recovery Unit helpt het Centrum voor Duurzame Landschappen met verwarming, koeling, ventilatie en ontvochtiging (Photo: Denmarsh Photography)

Een gebouwbeheersysteem bewaakt de omstandigheden in het Centrum voor Duurzame Landschappen, biedt notificaties en automatiseert priocessen (Photo: Denmarsh Photography)

Het Centrum voor Duurzame Landschappen heeft een zonnepaneel van 125 kW (Foto: Denmarsh Photography)

Een verticale windturbine wordt ook gebruikt om elektriciteit te genereren voor het Centrum voor Duurzame Landschappen (Foto: Denmarsh Photography)

Computationele vloeistofdynamica werd gebruikt om de beste locaties voor ramen in het Centrum voor Duurzame Landschappen te bepalen voor natuurlijke ventilatie (Photo: Denmarsh Photography)

Het atrium in het Centre for Sustainable Landscapes wordt voor 100 procent passief gekoeld (Foto: Denmarsh Photography)

Het Centrum voor Duurzame Landschappen is georiënteerd om natuurlijk licht te maximaliseren (Photo: Denmarsh Photography)

Het terrein van 2, 9 hectare centrum voor duurzame landschappen was voorheen een brownfield-site (Photo: Denmarsh Photography)

Een lagunesysteem in het Centre for Sustainable Landscapes repliceert het natuurlijke waterbehandelingsproces dat plaatsvindt in wetlands en moerassen (Photo: Denmarsh Photography)

Een regenachtige tuin in het Centre for Sustainable Landscapes helpt om het afvloeiende water te vangen (Foto: Denmarsh Photography)