"Like a Houseboat" huis drijft boven de voormalige stortplaats op stalen palen

Anonim

"Like a Houseboat" huis drijft boven de voormalige stortplaats op stalen palen

architectuur

Adam Williams

20 maart 2013

18 afbeeldingen

Het huis wordt "gedreven" op 60 voet (ongeveer 18 meter) stalen palen, ondersteund door betonnen pijlers (Foto: Charles Davis Smith)

Naast het gebruik van duurzame bouwmaterialen en innovatieve energiebesparende technieken, kan een volgende stap in het verminderen van de impact van een nieuw huis op het milieu zijn om te bouwen op het land dat als onwenselijk wordt beschouwd voor menselijke bewoning. De eigenschap 'Like a Houseboat' van Shipley Architects heeft alle drie de vakken aangevinkt, met stalen palen waarmee de eengezinswoning kan worden gebouwd op een bodem van slechte kwaliteit als deze eenmaal op een stortplaats is gestald.

Met het oog op de accommodatie in Edgeland Residence waar we eerder over berichtten, ziet "Like a Houseboat " ook onaantrekkelijk land teruggewonnen voor het bouwen van een woning op - in dit geval een voormalige stortplaats. Het land voor dit specifieke project was echter onpraktisch voor het ondersteunen van een gebouw van enige omvang, omdat de losse grond een ongeschikt laag draagvermogen heeft.

Er zijn verschillende mogelijke oplossingen voor een dergelijke uitdaging, maar het voorstel van Shipley Architects was zowel nieuw als kosteneffectief - het team 'dreef' het huis op 60 voet (ongeveer 18 meter) stalen palen, ondersteund door betonnen pijlers. Deze benadering zou de impact van de constructie op het herstellende landschap hebben verminderd.

Zoals je op de foto's van de galerij kunt zien, zit het huis relatief dicht bij de grond en lijkt het net boven het oppervlak te zweven. Dit, in aanvulling op een loopplankachtige metalen oprit die toegang biedt tot het huis, gecombineerd om de aantrekkelijke naam te inspireren.

Shipley Architects integreerde verschillende houten planken van 2 x 12 inch (5 x 30 cm) - geborgen van dezelfde dansvloer die ooit door de eigenaren werd gebruikt op hun bruiloftsfeest - in het hoofdvloerframe en druk behandeld hout werd gebruikt als een zijbekledingsmateriaal . Een geothermisch verwarmingssysteem heeft ook de opdracht om de temperatuur op een comfortabel niveau te houden met een minimum aan energie.

De 1.490 vierkante meter (138 vierkante meter) "Like a Houseboat" -residentie heeft de LEED-platina-status bereikt en bevindt zich in Urban Reserve, Dallas, een ontwikkeling van 50 moderne huizen die individueel zijn ontworpen met het oog op energie-efficiëntie.

Bron: Shipley Architects via Archinect

De residentie behaalde LEED-platina-status (foto: Charles Davis Smith)

Het huis wordt "gedreven" op 60 voet (ongeveer 18 meter) stalen palen, ondersteund door betonnen pijlers (Foto: Charles Davis Smith)

Het huis ligt relatief dicht bij de grond en lijkt boven het oppervlak te zweven (Foto: Charles Davis Smith)

Het pand is gelegen op een voormalige stortplaats (Foto: Charles Davis Smith)

Met druk behandeld hout wordt gebruikt als materiaal voor het opruimen (foto: Charles Davis Smith)

Een loopplankachtige metalen hellingbaan geeft toegang tot het huis (Foto: Charles Davis Smith)

Een geothermisch verwarmingssysteem houdt de temperatuur op een comfortabel niveau (Foto: Charles Davis Smith)

De 1490 vierkante meter (138 vierkante meter) "Like a Houseboat " residentie bevindt zich op Urban Reserve, Dallas (Photo: Charles Davis Smith)

Het pand beschikt over nabijgelegen fietspaden en een light-rail station (Foto: Charles Davis Smith)

Stelten werden gebruikt omdat de losse grond een ongeschikt laag draagvermogen heeft (foto: Charles Davis Smith)

Het deurkozijn is voorzien van houten planken geborgen van dezelfde dansvloer die ooit door de klanten op hun huwelijksfeest werd gebruikt (Foto: Charles Davis Smith)

Een oprit van metalen tralie creëert een toegangspoort (Foto: Charles Davis Smith)

Het huis is een van de 50 energiezuinige moderne huizen in Urban Reserve (Foto: Charles Davis Smith)

Het pand beschikt over nabijgelegen fietspaden en een light-rail station (Foto: Charles Davis Smith)

Het huis is ontworpen voor een enkele familie (foto: Charles Davis Smith)

De residentie behaalde LEED-platina-status (foto: Charles Davis Smith)

Het huis wordt "gedreven" op 60 voet (ongeveer 18 meter) stalen palen, ondersteund door betonnen pijlers (Foto: Charles Davis Smith)

Zoals een woonboot is gebouwd op stalen palen, waardoor hij op een bodem van slechte kwaliteit kan drijven als hij eenmaal thuis is op een vuilnisbelt (foto: Charles Davis Smith)