Low-impact paviljoen weerspiegelt de natuurlijke omgeving

Anonim

Low-impact paviljoen weerspiegelt de natuurlijke omgeving

architectuur

Bridget Borgobello

19 februari 2013

19 afbeeldingen

Het non-programmapaviljoen streeft naar een naadloze integratie van hedendaags design met duurzaamheid

Architectenbureau Jesus Torres Garcia heeft een prachtig multifunctioneel paviljoen ontworpen dat de impact op het milieu minimaliseert, zowel door esthetisch te mengen met het omringende landschap als door het gebruik van passief solarontwerp en onconventionele bouwmethoden.

Het "Non Program Pavilion ", gelegen in het zuiden van Spanje, wordt gemarkeerd door bochtige buitenmuren die het uiterlijk verzachten en tegelijkertijd de indruk wekken dat het gebouw kleiner is dan het in werkelijkheid is. De aandacht vestigend op de kleur van de aarde, de achterzijde wordt gekenmerkt door ongekleurde natuurlijke houten panelen terwijl de hoofdfaçade indrukwekkende kamerhoge reflecterende glazen panelen heeft die het omringende landschap weergalmen.

"De implementatie van het frontmateriaal is gerealiseerd door lokale ambachtslieden die op een economische manier duurzaamheid garanderen", vertelde senior architect Jesús Torres García aan Gizmag.

Terugkijkend op het paviljoen lijkt de glazen buitenkant de structuur te camoufleren in een onzichtbaarheidsdeken waarbij het naburige landschap camouflage biedt via de reflecterende wanden. "Ik hou gewoon van het feit dat het eigenlijk in het landschap verdwijnt", zegt García. "Dit kameleoneffect fascineert me meer dan ik had verwacht, het is gewoon magnetisch."

De basis van het paviljoen is geïnspireerd op wat García een 'wortelconcept' noemt. Net als de kiel van een jacht, is de structuur verbonden met één enkel centraal inslagpunt dat het contact met de grond beperkt. "In navolging van het idee van natuurlijke voetafdruk, zijn alle basisgelden op één punt verzameld", zegt García. "In tegenstelling tot traditionele gebouwen, die verschillende geïsoleerde funderingsinslagen bevatten, komt het paviljoen uit een enkel wortelpunt."

Het betonnen muur- en daksysteem aan de binnenzijde biedt het gebouw een passieve thermische massa en de reflecterende glazen ramen van het paviljoen helpen ook de hitte van de zon buiten te houden op warme dagen. "Het Reflectasol-glas reflecteert 80 procent van de energie van de zon, waardoor het broeikaseffect vermindert en de hoeveelheid zonlicht die het paviljoen binnendringt, wordt beperkt", zegt García. "Dit aspect biedt een echt duurzaam comfort en beperkt het gebruik van een externe AC."

Het non-programmapaviljoen wordt gebruikt voor een verscheidenheid aan openbare bijeenkomsten, zoals schoolexcursies, zakelijke conferenties, vergaderingen, concerten, sociale evenementen en tentoonstellingen.

Bron: Jesus Torres Garcia via Designboom

Het non-programmapaviljoen heeft weinig invloed op het terrein

Het non-programmapaviljoen werd opgevat als een multifunctioneel centrum dat zou opgaan in de omliggende omgeving

De aandacht vestigend op de kleur van de grond, de achtergevel wordt gekenmerkt door ongekleurde natuurlijke houten panelen

De hoofdgevel van de structuur heeft indrukwekkende kamerhoge glaspanelen, die het omringende uitzicht op het landschap weerspiegelen

Non Program Pavilion integreert hedendaags design met duurzaamheid

De glazen gevel van het non-programmapaviljoen

De hoofdgevel van de structuur heeft indrukwekkende kamerhoge glaspanelen, die het omringende uitzicht op het landschap weerspiegelen

Verticale houten panelen wikkelen zich rond de structuur

Het binnenste betonnen muur- en daksysteem voorziet de structuur van passieve thermische massale verwarming en koeling

Het paviljoen heeft gebogen buitenmuren, waardoor het lijkt alsof het gebouw kleiner is dan het in werkelijkheid is

Ongekleurde natuurlijke houten panelen strekken zich vanaf de grond naar boven uit.

De reflecterende glazen ramen van het paviljoen helpen ook de warmte van de zon buiten te houden op warme dagen

De structuur is gecamoufleerd door het aangrenzende landschap

Verticale houten panelen wikkelen zich rond de structuur

De grote open binnenruimte is eenvoudig en schoon, met meubels tot het absolute minimum beperkt

Het non-programmapaviljoen wordt gebruikt voor een reeks openbare bijeenkomsten

Het non-programmapaviljoen streeft naar een naadloze integratie van hedendaags design met duurzaamheid

De glazen buitenkant bedekt het bouwwerk bijna met een onzichtbare deken

Het non-programmapaviljoen streeft naar een naadloze integratie van hedendaags design met duurzaamheid