De NYC-toren zal zijn buren niet in de schaduw achterlaten

Anonim

De NYC-toren zal zijn buren niet in de schaduw achterlaten

architectuur

Adam Williams

28 februari 2017

5 afbeeldingen

De Solar Carve Tower zal naar verwachting begin 2019 in gebruik zijn (Credit: Studio Gang)

Nieuwe details en afbeeldingen zijn naar voren gekomen met betrekking tot de Solar Carve Tower van Studio Gang. Het ongewone gebouw werd onthuld in 2012 en zal binnenkort beginnen met bouwen. Het heeft een interessant ontwerp dat is gebaseerd op de wens om het uitzicht niet onnodig te belemmeren en de omgeving niet in de schaduw te laten staan.

Hoe meer wolkenkrabbers er in steden worden gebouwd, hoe groter het potentieel om mensen in de schaduw te laten. Het is een serieus probleem dat leidde tot protesten van inwoners van New York en de toestemming om regelmatig te worden geweigerd voor torens die te veel schaduw werpen.

De Solar Carve Tower is ontworpen om dergelijke problemen aan te pakken. Hoewel het lijkt alsof een paar brokstukken onzorgvuldig uit de zijkanten zijn gesneden, werd de vorm van het gebouw berekend om ervoor te zorgen dat de aangrenzende High Line en aangrenzende gebouwen het zicht niet volledig hebben belemmerd en de hele dag in de schaduw blijven staan ​​als de de zon komt op en valt. Luchtstroom is ook overwogen.

Het is een mooi stukje ontwerp dat doet denken aan NBBJ's geen schaduwtoren en waarschijnlijk de sleutel was om het gebouw eindelijk groen te maken. Inderdaad, volgens Arch Daily duurde het vier pogingen om de duimstokken van stadsfunctionarissen te krijgen.

Het luxueuze kantoorgebouw voor gemengd gebruik zal worden gevestigd in de vleesverwerkende wijk van Manhattan en oprijzen tot een hoogte van 213 voet (65 m). Het vloeroppervlak van 166.950 m² beslaat een grote daktuin en de meeste verdiepingen beschikken over een eigen terras.

Studio Gang streeft naar LEED Gold-certificering (een groene bouwnorm) voor de Solar Carve Tower. We weten nog niet welke groene ontwerpelementen voor het project zijn bedoeld, maar gezien de LEED-ambitie kunnen we verwachten dat het aantoonbare waterefficiëntie vertoont, het gebruik van gerecyclede materialen tijdens de bouw en misschien zonne-energie, wat een leuke aanraking gegeven zijn zonbewust ontwerp.

De Solar Carve Tower zal naar verwachting begin 2019 in gebruik zijn.

Bron: Studio Gang

Studio Gang streeft naar LEED Gold-certificering (een groene bouwnorm) voor de Solar Carve Tower (Credit: Studio Gang)

De Solar Carve Tower zal 166.750 m² (15.491 m²) vloeroppervlak omvatten, waarbij de meeste verdiepingen een eigen terras hebben (Credit: Studio Gang)

De Solar Carve Tower zal naar verwachting begin 2019 in gebruik zijn (Credit: Studio Gang)

De Solar Carve Tower ziet eruit als een paar brokken die achteloos uit de zijkanten zijn gesneden, maar de vorm van het gebouw werd berekend om schaduw te verminderen en het uitzicht op aangrenzende gebouwen te verbeteren (Credit: Studio Gang)

De Solar Carve-toren voor gemengd gebruik zal stijgen naar een hoogte van 213 ft (65 m) (Credit: Studio Gang)