Speelse kleuterschool combineert oud met nieuw

Anonim

Speelse kleuterschool combineert oud met nieuw

architectuur

Adam Williams

24 augustus 2016

11 afbeeldingen

Een dia daalt van de bovenverdieping naar een buitenspeelplaats voor het gebouw (tegoed: Fuji Koji)

MAD 's nieuwste build is mogelijk niet op dezelfde schaal als eerdere projecten zoals het Harbin Opera House, maar het toont nog steeds de ongewone benadering van architectuur die we van het bedrijf gewend zijn. Ingehuurd om een ​​voormalig ouderlijk huis in een kleuterschool te veranderen, werd de beslissing genomen om de houten structuur van het huis te behouden en in het nieuwe gebouw te integreren.

Gevestigd in Okazaki, Aichi, Japan, opereerde de kleuterschool vroeger vanuit een ouderlijk huis gerund door broers en zussen, maar naarmate het bedrijf groeide, werd het pand te klein voor hun behoeften.

Om de bouwkosten te helpen verminderen, koos MAD ervoor om het oude gebouw niet volledig te vernietigen en opnieuw te beginnen zoals men zou verwachten, maar in plaats daarvan de houten structuur van het oude woonhuis met twee verdiepingen van 105 m² op de site te behouden.

Het bedrijf integreerde deze structuur vervolgens in het nieuwe gebouw, genaamd Clover House, dat het uitbreidde tot een totaal van 300 m² (2229 sq ft) en een witte asfalt met shingle bedekte houten schaal bovenop plaatste - op een manier die werd vergeleken (zoals met de Xinhee Design Center) om een ​​skelet te bedekken.

Het prachtige oude hout is duidelijk zichtbaar in het belangrijkste leergebied van de kleuterschool en het interieur ziet er licht, schoon en open uit.

Met zijn gebeeldhouwde vorm en patrijspoorten ramen, is het huis bedoeld om een ​​pop-up fort of grot in herinnering te brengen en de kinderen zich zo comfortabel mogelijk te laten voelen terwijl ze daar tijd doorbrengen. MAD installeerde ook een dia die afdaalt van de bovenverdieping naar een speeltuin buiten voor het gebouw.

Bron: MAD

MAD installeerde een dia die afdaalt van de bovenverdieping naar een buitenspeelruimte voor het gebouw (tegoed: Fuji Koji)

De kleuterklas heeft lang gewerkt vanuit een oud familiehuis gerund door broers en zussen, maar het bedrijf ontgroeide het pand (met dank aan Fuji Koji)

MAD heeft besloten om de bestaande geprefabriceerde houten structuur te recyclen en te integreren in het ontwerp van het nieuwe gebouw (met dank aan Dan Honda)

Architecturaal model van de kleuterschool (Credit: Fuji Koji)

De basisstructuur werd behouden binnen het belangrijkste leergebied (met dank aan Fuji Koji)

De indeling van het interieur is nu veel meer geschikt om als kleuterschool te dienen dan het vorige ouderlijk huis (tegoed: Fuji Koji)

De vorm van het huis is bedoeld om te denken aan een pop-up fort of grot (met dank aan Fuji Koji)

Zicht naar het belangrijkste leergebied, dat de oude huisstructuur bevat (met dank aan Fuji Koji)

Een dia daalt van de bovenverdieping naar een buitenspeelplaats voor het gebouw (tegoed: Fuji Koji)

Bouwtekening van de kleuterschool (bron: Fuji Koji)

Bouwtekening van de kleuterschool (bron: Fuji Koji)