Eigenzinnig huis met een groen dak en een glijbaan voor kinderen

Anonim

Eigenzinnig huis met een groen dak en een kinderglijbaan

architectuur

Adam Williams

17 februari 2016

25 afbeeldingen

MaHouse heeft een totale vloeroppervlakte van 340 m² (3.659 m²), verdeeld over drie verdiepingen (Credit: Brice Pelleshi)

Het door Marc Fornes geleide bedrijf TheVeryMany moest een paar slimme technieken toepassen om een ​​licht gevulde luxe woning van 340 m² (3, 659 m²) op te bouwen in een uitdagend perceel in Straatsburg, Frankrijk. Dubbing MaHouse, het huis werd voltooid in januari 2015.

Bestaande uit drie gestapelde en verkeerd uitgelijnde volumes, elk met een groen dak, werd MaHouse gebouwd gedurende drie jaar op een smal perceel in het centrum van Straatsburg. Het is geen supermager imai-huis, maar voor een door een architect ontworpen luxehuis was de situatie verre van ideaal.

TheVeryMany maximaliseerde de bestemmingsvelop tot de wettelijke limiet om deze te laten werken. Het bedrijf ging zelfs zo ver om de minimaal haalbare vrije hoogte van de auto's van de eigenaren in de ondergrondse garage te berekenen om de ruimte in het huis te maximaliseren (waarschijnlijk is er niet veel kans dat ze hun Mini ruilen voor een Hummer).

De drie volumes van MaHouse zijn voorzien van de master bedroom-suite op de bovenste verdieping en drie slaapkamers en een speelkamer op de middelste verdieping. De meeste gedeelde ruimtes, inclusief keuken, woonkamer en eetkamer, zijn gebaseerd op de begane grond.

In een leuke touch die zeker wat kneuzingen en geschaafde knieën veroorzaakt, om van de speelkamer naar de keuken te gaan, kunnen de kinderen in huis gebruik maken van een smalle glijbaan geïntegreerd in de opvallende lange trap.

Omdat MaHouse door verschillende andere eigendommen over het hoofd wordt gezien en wordt begrensd door een steegje, probeerde TheVeryMany natuurlijk daglicht te maximaliseren door de trap met Reglit Glass langs het trappenhuis te laten lopen, waardoor het uitzicht voor nieuwsgierige blikken wordt verdoezeld. Het glas gloeit ook 's nachts aangenaam als een lantaarn.

Bron: TheVeryMany

Het luxe huis werd gebouwd van 2012 tot 2015 (Credit: Brice Pelleshi)

MaHouse bevindt zich in een uitdagend smal plot (Credit: Brice Pelleshi)

TheVeryMany maximaliseerde de toegestane bestemmings-envelop en stapelde drie lichtelijk afwijkende volumes (Credit: Brice Pelleshi)

Het Reglit-glas verduistert het zicht naar binnen (Credit: Brice Pelleshi)

Op de begane grond bevinden zich de gedeelde ruimtes van het huis, inclusief keuken, woonkamer, eethoek en grote badkamer (tegoed: Brice Pelleshi)

Zicht op de keuken (tegoed: Brice Pelleshi)

De lange trap van het huis heeft een smalle glijbaan die geschikt is voor kinderen (tegoed: Brice Pelleshi)

De dia in actie (tegoed: Brice Pelleshi)

Elk van de drie gestapelde volumes heeft een groen dak (Credit: Brice Pelleshi)

Op de begane grond bevinden zich de gedeelde ruimtes van het huis, inclusief keuken, woonkamer, eethoek en grote badkamer (tegoed: Brice Pelleshi)

De woning bevindt zich in Straatsburg, Frankrijk (prijs: Brice Pelleshi)

Het bouwen van MaHouse (Credit: TheVeryMany)

Het bouwen van MaHouse (Credit: TheVeryMany)

Het bouwen van MaHouse (Credit: TheVeryMany)

Het bouwen van MaHouse (Credit: TheVeryMany)

Bouwkundig plan van MaHouse (Credit: TheVeryMany)

Bouwkundig plan van MaHouse (Credit: TheVeryMany)

Bouwkundig plan van MaHouse (Credit: TheVeryMany)

Bouwkundig plan van MaHouse (Credit: TheVeryMany)

Bouwkundig plan van MaHouse (Credit: TheVeryMany)

Bouwkundig plan van MaHouse (Credit: TheVeryMany)

Bouwkundig plan van MaHouse (Credit: TheVeryMany)

MaHouse heeft een totale vloeroppervlakte van 340 m² (3.659 m²), verdeeld over drie verdiepingen (Credit: Brice Pelleshi)

TheVeryMany streefde ernaar om veel natuurlijk licht binnenin toe te voegen door de kriskras trap te bekleden met Reglit Glass (Credit: Brice Pelleshi)

Het Reglit-glas gloeit 's nachts als een lantaarn (tegoed: Brice Pelleshi)