Spectaculair regenwoudhuis dompelt zijn bewoners onder in weelderig tropisch groen

Anonim

Spectaculair regenwoudhuis dompelt zijn bewoners onder in weelderig tropisch groen

architectuur

Nick Lavars

10 mei 2018

42 afbeeldingen

Het Planchonella-huis is nu op de markt voor een niet-openbaar gemaakte prijs (tegoed: Sean Fennessy / Ben Hosking)

Wanneer een architect en een interieurontwerper samenkomen om hun droomhuis te maken, verwacht u dat creatieve impulsen op een aantal spectaculaire manieren loslaten. Het bekroonde Planchonella House van Australië door het echtpaar Jesse Bennett en Anne-Marie Campagnolo is daar een lichtend voorbeeld van. Ze gebruiken grondstoffen in een prachtig regenwoudhuis dat zijn bewoners onderdompelt in een weelderige omgeving.

Het Planchonella House ligt in een blok van 4.818 vierkante meter (52.000 m²) aan de rand van een natuurpark in de noordelijke kust van Australië, Cairns, met het op de Werelderfgoedlijst staande Daintree Rainforest en Great Barrier Reef ook vlakbij. Binnen zijn drie slaapkamers, twee badkamers en een studeerkamer, met een gedeeltelijk overdekte garage voor vier auto's en een werkplaats daaronder.

Weggestopt in het bladerdak, is het huis ingeklemd tussen twee gebogen betonnen platen die zijn ontworpen om te verwijzen naar de ridgeline erboven. Deze zijn verbonden met kamerhoge ramen die het beste uitzicht bieden op het achterland en de stad in het zuiden, terwijl ook het omliggende groen een onderdeel is van de esthetiek van het interieur.

Het concrete thema gaat verder binnen waar interne muren tot een minimum worden beperkt om een ​​open, luchtig gevoel te behouden. Baksteen en hout worden ook overal gebruikt, met name in de houten muur met boekenplanken die openzwaaien om de slaapkamer te onthullen, samen met de houten banken met uitzicht op de privébinnenplaats.

Die buitenruimte wordt ingesloten door het L-vormige huis aan twee zijden en het dichte regenwoud aan de andere, waar de afwezigheid van omheiningen opnieuw het open, meeslepende gevoel van de Planchonella benadrukt. Deze ruimte, die Bennett de 'longen' van het huis noemt, beschikt ook over een bovengronds, door magnesium gefilterd zwembad met een sierwaterval weggestopt achteraan. Een onregelmatige, heldergele ladder biedt toegang vanaf de binnenplaats naar het dak, dat bedekt is met tropisch gebladerte en een ander uitkijkplatform biedt voor de spectaculaire omgeving.

Het huis maakt gebruik van de combinatie van groen bedekte dak, grote schuiframen en betonnen thermische massa om het interieur passief te koelen. Het landschap en het ontwerp van het gebouw zijn ook geconfigureerd om het weglopen van water te optimaliseren, terwijl inheemse en laagwatergebruiksgroei het verbruik en onderhoud laag houden.

Zoals te verwachten, zijn de onderscheidingen dik en snel voor Bennett en Campagnolo, die ter plaatse kampeerden tijdens de tweejarige bouw van het Planchonella-huis. In 2015 voltooid, won het in hetzelfde jaar de prijs voor residentiële architectuur van het Australische instituut voor architecten en won de Interior Design-categorie in de Amerikaanse Architectuurprijs 2017, naast een reeks andere prijzen.

"Hier is een architect / bouwer / uitvinder en een interieurvernieuwer op hun gecombineerde best, " schreef de Australian Institute of Architects-jury in 2015. "Het Planchonella-huis in Cairns wordt niet beperkt door klimatologische problemen of door een klant die mogelijk hebben verschillende ontwerpambities gehad, het heeft een consistentie in zijn geheel. De meest overtuigende houding is de uitvinding en gerichte speelsheid. "

Als je toevallig op zoek bent naar een nieuwe plek om naar huis te bellen en het Planchonella-huis tikt al je vakken in, is het nu op de markt voor een niet-openbaar gemaakte prijs. Meer informatie is beschikbaar via de bronlink hieronder, of maak een virtuele rondleiding via onze galerij.

Bron: Modern House Estate Agents

Toilet en ijdelheid in het Planchonella-huis (met dank aan Sean Fennessy / Ben Hosking)

Het bekroonde interieur van het Planchonella-huis in het noorden van Australië (Credit: Sean Fennessy / Ben Hosking)

Het bekroonde interieur van het Planchonella-huis in het noorden van Australië (Credit: Sean Fennessy / Ben Hosking)

Het Planchonella-huis is nu op de markt voor een niet-openbaar gemaakte prijs (tegoed: Sean Fennessy / Ben Hosking)

Zoals te verwachten, zijn de onderscheidingen dik en snel voor het echtpaar achter het Planchonella-huis (met dank aan: Sean Fennessy / Ben Hosking)

Het bekroonde interieur van het Planchonella-huis in het noorden van Australië (Credit: Sean Fennessy / Ben Hosking)

Het Planchonella-huis is nu op de markt voor een niet-openbaar gemaakte prijs (tegoed: Sean Fennessy / Ben Hosking)

Zoals te verwachten, zijn de onderscheidingen dik en snel voor het echtpaar achter het Planchonella-huis (met dank aan: Sean Fennessy / Ben Hosking)

Het Planchonella-huis is nu op de markt voor een niet-openbaar gemaakte prijs (tegoed: Sean Fennessy / Ben Hosking)

Het bekroonde interieur van het Planchonella-huis in het noorden van Australië (Credit: Sean Fennessy / Ben Hosking)

Zoals te verwachten, zijn de onderscheidingen dik en snel voor het echtpaar achter het Planchonella-huis (met dank aan: Sean Fennessy / Ben Hosking)

Keukenbanken en binnenplaats in het bekroonde Planchonella-huis (met dank aan: Sean Fennessy / Ben Hosking)

Het Planchonella House bevindt zich op een blok van 4.818 vierkante meter (52.000 m²) aan de rand van een natuurpark in de noordelijke kustplaats Cairns in Australië (met dank aan Sean Fennessy / Ben Hosking)

Het Planchonella-huis is nu op de markt voor een niet-openbaar gemaakte prijs (tegoed: Sean Fennessy / Ben Hosking)

Zoals te verwachten, zijn de onderscheidingen dik en snel voor het echtpaar achter het Planchonella-huis (met dank aan: Sean Fennessy / Ben Hosking)

Zoals te verwachten, zijn de onderscheidingen dik en snel voor het echtpaar achter het Planchonella-huis (met dank aan: Sean Fennessy / Ben Hosking)

Het bekroonde interieur van het Planchonella-huis in het noorden van Australië (Credit: Sean Fennessy / Ben Hosking)

Het Planchonella House bevindt zich op een blok van 4.818 vierkante meter (52.000 m²) aan de rand van een natuurpark in de noordelijke kustplaats Cairns in Australië (met dank aan Sean Fennessy / Ben Hosking)

Het Planchonella-huis is nu op de markt voor een niet-openbaar gemaakte prijs (tegoed: Sean Fennessy / Ben Hosking)

Het bekroonde interieur van het Planchonella-huis in het noorden van Australië (Credit: Sean Fennessy / Ben Hosking)

Het Planchonella-huis gebruikt de combinatie van een groen dak, grote schuiframen en betonnen thermische massa om het interieur passief te koelen (Credit: Sean Fennessy / Ben Hosking)

Het Planchonella-huis gebruikt de combinatie van een groen dak, grote schuiframen en betonnen thermische massa om het interieur passief te koelen (Credit: Sean Fennessy / Ben Hosking)

Zoals te verwachten, zijn de onderscheidingen dik en snel voor het echtpaar achter het Planchonella-huis (met dank aan: Sean Fennessy / Ben Hosking)

Het bekroonde interieur van het Planchonella-huis in het noorden van Australië (Credit: Sean Fennessy / Ben Hosking)

Garage onder het Planchonella-huis (met dank aan Sean Fennessy / Ben Hosking)

Het Planchonella House bevindt zich op een blok van 4.818 vierkante meter (52.000 m²) aan de rand van een natuurpark in de noordelijke kustplaats Cairns in Australië (met dank aan Sean Fennessy / Ben Hosking)

Het Planchonella-huis is nu op de markt voor een niet-openbaar gemaakte prijs (tegoed: Sean Fennessy / Ben Hosking)

Het Planchonella-huis gebruikt de combinatie van een groen dak, grote schuiframen en betonnen thermische massa om het interieur passief te koelen (Credit: Sean Fennessy / Ben Hosking)

Het Planchonella-huis gebruikt de combinatie van een groen dak, grote schuiframen en betonnen thermische massa om het interieur passief te koelen (Credit: Sean Fennessy / Ben Hosking)

Trap die leidt van de garage naar de ingang van het Planchonella-huis (met dank aan: Sean Fennessy / Ben Hosking)

Zoals te verwachten, zijn de onderscheidingen dik en snel voor het echtpaar achter het Planchonella-huis (met dank aan: Sean Fennessy / Ben Hosking)

Het Planchonella House bevindt zich op een blok van 4.818 vierkante meter (52.000 m²) aan de rand van een natuurpark in de noordelijke kustplaats Cairns in Australië (met dank aan Sean Fennessy / Ben Hosking)

Het Planchonella-huis is nu op de markt voor een niet-openbaar gemaakte prijs (tegoed: Sean Fennessy / Ben Hosking)

Het Planchonella House bevindt zich op een blok van 4.818 vierkante meter (52.000 m²) aan de rand van een natuurpark in de noordelijke kustplaats Cairns in Australië (met dank aan Sean Fennessy / Ben Hosking)

Zoals te verwachten, zijn de onderscheidingen dik en snel voor het echtpaar achter het Planchonella-huis (met dank aan: Sean Fennessy / Ben Hosking)

Het bekroonde interieur van het Planchonella-huis in het noorden van Australië (Credit: Sean Fennessy / Ben Hosking)

Zwembad en een eigen binnenplaats in het Planchonella-huis (met dank aan Sean Fennessy / Ben Hosking)

Het Planchonella House bevindt zich op een blok van 4.818 vierkante meter (52.000 m²) aan de rand van een natuurpark in de noordelijke kustplaats Cairns in Australië (met dank aan Sean Fennessy / Ben Hosking)

Het Planchonella-huis is nu op de markt voor een niet-openbaar gemaakte prijs (tegoed: Sean Fennessy / Ben Hosking)

Het bekroonde interieur van het Planchonella-huis in het noorden van Australië (Credit: Sean Fennessy / Ben Hosking)

Het Planchonella-huis is nu op de markt voor een niet-openbaar gemaakte prijs (tegoed: Sean Fennessy / Ben Hosking)

Zwembad en een eigen binnenplaats in het Planchonella-huis (met dank aan Sean Fennessy / Ben Hosking)