Houtextensie bespaart een shack en voegt een weergave toe

Anonim

Houtextensie bespaart een shack en voegt een weergave toe

architectuur

Adam Williams

7 februari 2017

24 afbeeldingen

Austin Maynard Architects vervaardigde een houten kist gedeeltelijk over de oude hut maar liet het oudere huis onaangetast (Credit: Peter Bennetts)

Austin Maynard Architects uit Australië geeft altijd een interessante draai aan haar projecten, wat het geval is met deze renovatie en uitbreiding van een strandhut in Lorne, Victoria. Als antwoord op de vraag 'hoe kunnen we een duidelijk en verheven beeld van de oceaan toevoegen zonder onze geliefde hut te vernietigen, te beschadigen of te domineren?', Voegde de firma een nieuwe houten woonruimte toe naast en boven het oude gebouw.

In Australië, zoals elders, worden charmante oude strandhutjes zoals deze, genaamd Dorman House, regelmatig gesloopt om plaats te maken voor een nieuw luxe pad. Voorspelbaar, aangezien de vastgoedmarkt zo'n premie op locatie opbrengt, maar het is zonde om die geschiedenis te verliezen.

"Er zijn te veel mooie oude hutten die worden afgebroken, en Austin Maynard Architects zullen er geen deel van uitmaken, " zegt de firma op haar website. "We weigerden om nog een andere Great Ocean Road-hut te hebben opgeofferd en vervangen door een McMansion.We weigerden deel uit te maken van de langzame erosie van het collectieve culturele geheugen van de Great Ocean Road. "

Benaderd door een gelijkgestemd stel dat hun hut wilde opwaarderen en een goed zicht op de oceaan wilde krijgen zonder het karakter ervan te vernietigen, vervaardigde Austin Maynard Architects een houten kist en verhoogde deze met houten steunen. De nieuwe ruimte staat gedeeltelijk boven de oude hut, maar laat het oudere huis onaangetast.

De uitbreiding is ontworpen om met de tijd mee te gaan en op te gaan in het oorspronkelijke huis, een keuken, eet- en woonruimte toe te voegen, naast dat alle belangrijke uitzicht. Toegang tot het nieuwe gebied wordt verkregen door een wenteltrap en de originele hut werd grotendeels alleen gelaten, met uitzondering van een likje verf, en transformeerde de oorspronkelijke keuken in een badkamer en wasruimte.

Polycarbonaat platen werden gebruikt als een goedkope bekleding om de houtsteunconstructie van de verlenging te omgeven, waardoor een nieuwe utilitaire ruimte ontstond die oorspronkelijk bedoeld was als speelkamer voor kinderen, maar de eigenaars vonden het zo leuk dat ze besloten hadden om het als hun slaapkamer te gebruiken. . Gordijnen, een schuifdeur en andere gemakken zijn toegevoegd.

In een poging om de energie-efficiëntie te maximaliseren, zorgde Austin Maynard Architects ervoor dat de meeste ramen met dubbele beglazing naar het noorden gericht waren. Een kap werd ook geïnstalleerd boven de ramen om de verlenging van de barre zomerzon af te schermen. Ten slotte voedt een grote regenwatercollectie de toiletten en irrigatie van het huis.

Bron: Austin Maynard Architects

De Australiër Austin Maynard Architects slaagt er altijd in een eigen draai te geven aan een project, wat het geval is met deze renovatie en uitbreiding van een strandhut (Credit: Peter Bennetts)

Dorman House is voorzien van polycarbonaat platen om een ​​nieuwe slaapkamer te maken (Credit: Peter Bennetts)

Dorman House bevindt zich in Lorne, Victoria (Credit: Peter Bennetts)

Binnen de begane grond van Dorman House (Credit: Peter Bennetts)

Dorman House bevindt zich in Lorne, Victoria (Credit: Peter Bennetts)

In een poging om de energie-efficiëntie te maximaliseren, zorgde Austin Maynard Architects ervoor dat het dubbelglas glas naar het noorden gericht was en alle ramen dubbel glas hadden (Credit: Peter Bennetts)

"Er zijn te veel mooie oude hutten die worden afgebroken, en Austin Maynard Architects zullen er geen deel van uitmaken, " zegt de firma (Credit: Peter Bennetts)

Toegang tot de nieuwe uitbreiding van het Dorman House wordt verkregen via een wenteltrap (Credit: Peter Bennetts)

Austin Maynard Architects vervaardigde een houten kist gedeeltelijk over de oude hut maar liet het oudere huis onaangetast (Credit: Peter Bennetts)

Toegang tot de nieuwe uitbreiding van het Dorman House wordt verkregen via een wenteltrap (Credit: Peter Bennetts)

Buiten eethoek Dorman House (Credit: Peter Bennetts)

Dorman House is heel erg het huis van de familie (Credit: Peter Bennetts)

"We weigerden om nog een andere Great Ocean Road-hut te hebben opgeofferd en vervangen door een McMansion, " zegt Austin Maynard Architects. (Credit: Peter Bennetts)

In een poging energie-efficiëntie te maximaliseren, heeft Dorman House een capuchon boven de noordelijke ramen om de verlenging tegen de barre zomerzon te beschermen (Credit: Peter Bennetts)

In de nieuwe met polycarbonaat beklede slaapkamer van Dorman House (Credit: Peter Bennetts)

De met polycarbonaat beklede slaapkamer op de begane grond van het Dorman House is een utilitaire ruimte die oorspronkelijk bedoeld was als speelkamer voor kinderen, maar de eigenaars vonden het geweldig en besloten dat het als hun slaapkamer zou kunnen dienen (Credit: Peter Bennetts)

De slaapkamer op de begane grond van polycarbonaat van het Dorman House kan naar buiten worden geopend met een schuifdeur (Credit: Peter Bennetts)

Hier kunt u de houten structurele steunen zien die de uitbreiding van Dorman House verheffen (Credit: Peter Bennetts)

Uitzicht op de nieuwe keuken van Dorman House (Credit: Peter Bennetts)

Een houtkachel zorgt voor warmte in de uitbreiding van het Dorman House (Credit: Peter Bennetts)

Het nieuwe benijdenswaardige uitzicht van Dorman House (tegoed: Peter Bennetts)

Zicht op het eetgedeelte van Dorman House (tegoed: Peter Bennetts)

Austin Maynard Architects ontwierp de houten kist van Dorman House om met de tijd mee te gaan (Credit: Peter Bennetts)

Dorman House is voorzien van polycarbonaatplaten om een ​​eenvoudige en utilitaire ruimte te creëren (Credit: Peter Bennetts)