De kleine off-grid cabine is gevuld met gevlekt zonlicht

Anonim

De kleine off-grid cabine is gevuld met gevlekt zonlicht

Tiny Houses

Adam Williams

6 juni 2017

27 afbeeldingen

De eigenaren van het Olive Tree House dineren buiten, aan de noordoostkant van het huis dat het meest beschermd is tegen de zon en de heersende bries van de zee ontvangt (Credit: Mariana Bisti)

In opdracht van een Eva Sopéoglou ontwerpt en bouwt deze kleine off-grid cabine in opdracht om een ​​onderhoudsarm zomerhuis te creëren in Halkidiki, Griekenland. Het wordt het Olive Tree House genoemd en kan naar buiten worden geopend. Het is bekleed met geperforeerde decoratieve metalen platen die het interieur vullen met gevlekt zonlicht.

Het Olive Tree House is eerder een retraite in het weekend dan een voltijds huis en ligt naast een olijfboomgaard met uitzicht op de zee, vandaar de naam. Met een vloeroppervlak van slechts 21 m² (226 sq ft), werd het ontworpen om gemakkelijk te ontmantelen indien nodig.

Structureel, het bestaat uit een kastanje houten frame en betonnen funderingen, en wordt bekroond door een schuin dak van golfplaten. Met al dat metaal zal het duidelijk heet worden in de zon en we vroegen ons af of het van binnen te heet zou worden. De wanden zijn echter open voor een fantastisch uitzicht en ventilatie, plus de ventilatie die uit al die gaten in de muren is gehaald. Sopéoglou vertelde ons ook dat de indeling van het interieur een natuurlijke diepgang produceert.

Het maken van de perforaties en kleine uitspringende bladen op de wanden was een behoorlijk ingewikkeld proces en vereiste zowel een CNC-ponsmachine als handmatig werk, met veel tijd besteed aan prototyping en fabricage. Het effect is echter indrukwekkend en zet dit echt apart van andere vergelijkbare projecten.

"Alle componenten van het gebouw zijn geprefabriceerd, maar het ontwerp zelf heeft de positie van de zon zorgvuldig overwogen om schaduw te bieden en de uitzichten aan te vullen, " verklaart de architect in een persbericht. "Het geperforeerde textielachtige patroon van de envelop is geïnspireerd op de schaduw van de olijfbomen.Als de zon in de loop van de dag beweegt, zijn de binnenruimten gevuld met steeds wisselende schaduwen. "

Net als de Koleliba, maximaliseert het Olive Tree House de ruimte die er is door het semi-outdoor leven te omarmen. Het interieur is voorzien van een slaapkamer met grote opbergkasten die dienst doen als scheidingswand. Dit gebied komt samen met een kleine kitchenette en er is ook een toilet met een toilet en een wastafel.

De bewoners dineren buiten aan de noordoostkant van het huis. Dit is de meest schaduwrijke buitenruimte en ontvangt de heersende wind uit de zee. De douche bevindt zich ook buiten, aan de zuidkant.

Het Olive Tree House draait volledig off-the-grid. Elektriciteit komt uit een reeks zonnepanelen, terwijl het toilet een composteringsmodel is. Water wordt opgeslagen in een tank en er is ook een regenwateropvangsysteem gepland voor de toekomst.

Het Olive Tree House is in 2016 voltooid.

Bron: Eva Sopéoglou

The Olive Tree House is gelegen op een heuvel met uitzicht op de zee in Chalkidiki, Griekenland (Credit: Mariana Bisti)

De inspiratie achter de ongewone metalen gevelbekleding van het Olive Tree House komt voort uit de locatie naast een olijfgaard (met dank aan Mariana Bisti)

De metalen bekleding van het Olive Tree House vult het interieur met gevlekt zonlicht (Credit: Mariana Bisti)

The Olive Tree House kijkt uit over de zee in Halkidiki, Griekenland (Credit: Mariana Bisti)

The Olive Tree House ligt naast een olijfgaard (Credit: Elias Sopéoglou)

De slaapkamer van het Olive Tree House komt uit op de buitenkant (met dank aan Mariana Bisti)

De muren van het Olive Tree House openen zich (met dank aan Mariana Bisti)

De slaapkamer van het Olive Tree House biedt een geweldig uitzicht wanneer de muren open zijn (Credit: Mariana Bisti)

Zelfs wanneer de muurpanelen gesloten zijn, biedt het Olive Tree House enige ventilatie (Credit: Mariana Bisti)

Het Olive Tree House werd voltooid in 2016 (Credit: Mariana Bisti)

De perforaties van het Olive Tree House zijn bewerkt door een CNC-router (met dank aan Mariana Bisti)

De decoratieve muren van de Olive Tree House, van dichtbij gezien (met dank aan Eva Sopéoglou)

Het Olive Tree House 's nachts (tegoed: Mariana Bisti)

Het Olive Tree House 's nachts (tegoed: Mariana Bisti)

De keukenruimte van het Olive Tree House (tegoed: Mariana Bisti)

The Olive Tree House is omgeven door een prachtig landschap (met dank aan Eva Sopéoglou)

De eigenaren van het Olive Tree House dineren buiten, aan de noordoostkant van het huis dat het meest beschermd is tegen de zon en de heersende bries van de zee ontvangt (Credit: Mariana Bisti)

Het buiteneethoek van The Olive Tree House (tegoed: Mariana Bisti)

The Olive Tree House heeft slechts 21 m² vloeroppervlak (Credit: Mariana Bisti)

The Olive Tree House 's voordeur (Credit: Mariana Bisti)

The Olive Tree House opent zich naar buiten toe (met dank aan Mariana Bisti)

The Olive Tree House meet slechts 21 m² vloeroppervlak (Credit: Mariana Bisti)

De inspiratie achter de ongewone metalen gevelbekleding van het Olive Tree House komt voort uit de locatie naast een olijfgaard (met dank aan Mariana Bisti)

Het gevlekte lichteffect van het Olive Tree House (met dank aan Mariana Bisti)

De perforaties van het Olive Tree House zijn bewerkt door een CNC-router (met dank aan Mariana Bisti)

"Alle componenten van het gebouw zijn geprefabriceerd, maar het ontwerp zelf heeft de positie van de zon zorgvuldig overwogen om schaduw te bieden en de uitzichten aan te vullen, " legt Sopéoglou uit (Credit: Mariana Bisti)

Omdat het zich op een geïsoleerde plek bevindt, krijgt het Olive Tree House zijn kracht van een zonne-energiecentrale en is het ook composterend toilet (Credit: Mariana Bisti)