Vincent Callebaut onthult ambitieus duurzaam winkelcentrumconcept

Anonim

Vincent Callebaut onthult ambitieus duurzaam winkelcentrumconcept

architectuur

Adam Williams

29 mei 2015

48 afbeeldingen

The Wooden Orchids project, door Vincent Callebaut Architectures (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Regelmatige lezers zijn waarschijnlijk al bekend met de futuristische uitvoer van Vincent Callebaut en de Belgische architect is opnieuw bezig met een nieuw project dat in ongeveer dezelfde lijn is als zijn voorgangers. Het project Wooden Orchids voorziet een groot duurzaam winkelcentrum in de provincie Jiangxi, China, dat beschikt over zonne- en windenergie, geothermische verwarming, regenwaterrecycling en een ontwerp dat deels geïnspireerd is door de orchidee.

Wooden Orchids bestaat uit twee gebouwen die heel dicht bij elkaar zitten en worden verbonden door meerdere loopbruggen. Ze bevinden zich op een perceel van in totaal 20.000 m² (215.278 m²) en hebben een totale bruikbare oppervlakte van 30.000 m² (322.917 m²). Elk gebouw heeft drie hoofdverdiepingen, plus een mezzanine en zolderruimte. Het is een opmerkelijk complex concept en is geïnspireerd op verschillende bronnen, waaronder orchideeën, vanwege de nabijheid van een bekende lokale bloementuin.

Het noordelijkste gebouw zou bioscopen, een openbare bibliotheek, een fitnessruimte en restaurants omvatten, terwijl de tegenpartij 200 winkels zou hebben die biologisch voedsel promoten, naast een boerenmarkt. Klanten zouden in staat zijn om bloementheetuinen te bezoeken en deel te nemen aan bloementherapie, aldus de firma. Hoewel er voldoende fietsenstalling beschikbaar is, zijn auto's verbannen naar grote parkeergarages die ondergronds verborgen zijn.

Volgens Callebaut zou zijn duurzame winkelcentrum in totaal 70 procent minder energie verbruiken dan een vergelijkbare structuur. Het concept vraagt ​​om een ​​overvloed aan duurzame technologie, waaronder regenwaterwinning, passieve koeling en een geothermisch verwarmingssysteem waarbij water diep in de grond wordt gepompt.

Grote met zonnepaneel beklede luifels zouden veel van de benodigde elektriciteit genereren, terwijl zonneboilers warm water zouden leveren. Windturbines zouden wat extra sap bieden en het grote groendak zou ook groenten en speelplaatsen voor kinderen omvatten. Bovendien zouden waar mogelijk gerecycleerde bouwmaterialen en gerecycled meubilair worden gebruikt.

Helaas, het project Wooden Orchids ontving "slechts" een eervolle vermelding in de architectuurwedstrijd waarin het werd betreden, en dus lijken de vooruitzichten om te worden gerealiseerd vaag.

Bron: Vincent Callebaut Architectures

The Wooden Orchids project, door Vincent Callebaut Architectures (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

The Wooden Orchids project betreft een groot duurzaam winkelcentrumcomplex dat wordt voorgesteld voor de provincie Jiangxi, China (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Wooden Orchids bestaat uit twee houten gebouwen verbonden door meerdere loopbruggen (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Gelegen op een perceel van in totaal 20.000 m² (215.278 sq ft), hebben de gebouwen een totale bruikbare vloeroppervlakte van 30.000 m² (322.917 sq ft) (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Elk winkelcentrum heeft drie hoofdverdiepingen, plus een tussenverdieping en een zolderruimte (met dank aan Vincent Callebaut Architectures)

Het is een complex concept en Callebaut verpakt in een indrukwekkende hoeveelheid detail (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Het ontwerp trekt signalen van orchideeën (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Het noordelijke deel van het winkelcentrum zou bioscopen, een openbare bibliotheek, een fitnessruimte en restaurants omvatten (met dank aan Vincent Callebaut Architectures)

De tegenhanger zou 200 winkels bevatten die biologische voedingsmiddelen promoten (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Het concept vereist regenwaterwinning, passieve koeling en een geothermisch verwarmingssysteem (met dank aan Vincent Callebaut Architectures)

Callebaut zegt dat zijn duurzame winkelcentrum in totaal 70 procent minder energie verbruikt dan een typische vergelijkbare structuur (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

The Wooden Orchids project, door Vincent Callebaut Architectures (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Grote met zonnepaneel beklede luifels genereren veel van de benodigde elektriciteit, terwijl zonneboilers warm water produceren (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Windturbines worden geïnstalleerd om extra elektriciteit te produceren (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Het grote groendak omvat groenten en speelplaatsen voor kinderen (met dank aan Vincent Callebaut Architectures)

Gerecycleerde bouwmaterialen en gerecyclede meubels zouden overal worden gebruikt (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Helaas rapporteert Callebaut dat het project Wooden Orchids slechts een eervolle vermelding ontving in de architectuurwedstrijd waaraan het was begonnen (met dank aan Vincent Callebaut Architectures)

Voor nu lijkt het tenminste terug te zijn bij de tekentafel voor de Belgische architect (met dank aan Vincent Callebaut Architectures)

Vincent Callebaut blijft zijn visie uitzetten over hoe hij onze steden opnieuw wil maken (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

The Wooden Orchids project betreft een groot duurzaam winkelcentrumcomplex dat wordt voorgesteld voor de provincie Jiangxi, China (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Wooden Orchids bestaat uit twee houten gebouwen verbonden door meerdere loopbruggen (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Het is een complex concept en Callebaut verpakt in een indrukwekkende hoeveelheid detail (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Elk winkelcentrum heeft drie hoofdverdiepingen, plus een tussenverdieping en een zolderruimte (met dank aan Vincent Callebaut Architectures)

Gelegen op een perceel van in totaal 20.000 m², meten ze een totale bruikbare vloeroppervlakte van 30.000 vierkante meter (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Het noordelijke deel van het winkelcentrum zou bioscopen, een openbare bibliotheek, een fitnessruimte en restaurants omvatten (met dank aan Vincent Callebaut Architectures)

De tegenhanger zou 200 winkels bevatten die biologische voedingsmiddelen promoten (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Windturbines worden geïnstalleerd om extra elektriciteit te produceren (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Callebaut zegt dat zijn duurzame winkelcentrum in totaal 70 procent minder energie verbruikt dan een typische vergelijkbare structuur (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Veel vaste lezers zullen bekend zijn met het oeuvre van Vincent Callebaut, en dit gaat op dezelfde manier verder (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Grote met zonnepaneel beklede luifels genereren veel van de benodigde elektriciteit, terwijl zonneboilers warm water produceren (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Helaas rapporteert Callebaut dat het project Wooden Orchids slechts een eervolle vermelding ontving in de architectuurwedstrijd waaraan het was begonnen (met dank aan Vincent Callebaut Architectures)

Voor nu lijkt het tenminste terug te zijn bij de tekentafel voor de Belgische architect (met dank aan Vincent Callebaut Architectures)

Wooden Orchids bestaat uit twee houten gebouwen verbonden door meerdere loopbruggen (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Het concept bevat een aantal zeer ambitieuze, duurzame ontwerpen (met dank aan Vincent Callebaut Architectures)

Callebaut zegt dat zijn duurzame winkelcentrum in totaal 70 procent minder energie verbruikt dan een typische vergelijkbare structuur (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Grote parkeergarages met meerdere verdiepingen bevinden zich ondergronds (met dank aan Vincent Callebaut Architectures)

Het is een complex concept en Callebaut verpakt in een indrukwekkende hoeveelheid detail (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Het concept trekt designelementen van orchideeën (met dank aan Vincent Callebaut Architectures)

The Wooden Orchids project betreft een groot duurzaam winkelcentrumcomplex dat wordt voorgesteld voor de provincie Jiangxi, China (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Inside the mall (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Hoewel het indrukwekkend lijkt, lijkt het erop dat houten orchideeën voorlopig op de tekentafel blijven (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Het noordelijke deel van het winkelcentrum zou bioscopen, een openbare bibliotheek, een fitnessruimte en restaurants omvatten (met dank aan Vincent Callebaut Architectures)

De tegenhanger ervan zou 200 winkels omvatten die biologische voedingsmiddelen promoten, naast een boerenmarkt die sport transparante gevels heeft (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Houten orchideeën zouden 200 winkels omvatten die biologische voedingsmiddelen promoten (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Het concept vereist regenwaterwinning, passieve koeling en een geothermisch verwarmingssysteem (met dank aan Vincent Callebaut Architectures)

Inside the mall (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Inside the mall (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

The Wooden Orchids project betreft een groot duurzaam winkelcentrumcomplex dat wordt voorgesteld voor de provincie Jiangxi, China (Credit: Vincent Callebaut Architectures)